Busca el llibre de la nostra editorial
Logo instagram

100 escuts de Vilafranca del Penedès

Antoni Poyo i Creixentí
Jordi Valls i Pedrol

Títol: 100 escuts de Vilafranca del Penedès
Autors: Antoni Poyo i Creixentí i Jordi Valls i Pedrol
Publicat: 2022
Dimensions: 14 x 21 cm
Enquadernació: Rústica
Pàgines: 252
Edició: 1a
Matèria: Història local
ISBN: 978-84-16445-69-1
Preu: 16 € (IVA inclòs)
  © d'aquesta edició, novembre de 2022.
Edicions i Propostes Culturals Andana, SL
© Antoni Poyo i Creixentí / Jordi Valls i Pedrol

Aquesta obra ens mostra la història del senyal i l'escut de la vila de Vilafranca del Penedès, des del segle XIV fins avui. Vilafranca, com a ciutat mil·lenària i vila dependent dels reis catalans, primer va utilitzar el mateix escut del rei i amb el pas del temps en creà un de propi que la identificava més concretament. Aquí us presentem aquests escuts, des dels més antics als més moderns, des de gariabé el primer fins als últims.

A la primera part, Antoni Poyo repassa la història dels primers escuts i el canvi i la nova oficialitat instaurada amb l'arribada de la Generalitat de Catalunya. Jordi Valls, a la segona part, il·lustra els llocs on podem trobar escuts a la vila. N'hi ha que estan repartits per diferents indrets, d'altres han estat realitzats per diversos dibuixants i artistes que han representat la senya de la vila segons la seva inspiració.

En total us mostrem 100 imatges de l'escut vilafranquí que, tot i les variacions, reconeixereu fàcilment. A la portada hi trobareu un últim escut, fet especialment per a l'ocasió per l'artista Neus Villar.

El vostre navegador ha de permetre l’execució de Javascript. Si sorgeix algun inconvenient, verifiqueu les condicions de seguretat del navegador.

Copyright © 2008-2022 Edicions i Propostes Culturals Andana
C/ La Parellada, 19, 2n, 2a - 08720 Vilafranca del Penedès - Barcelona
Tel. 93 890 62 79

Tots els drets reservats
| Avís legal |