Busca el llibre de la nostra editorial
Logo instagram
Contes

Josep Font i Via

Títol: Contes
Autor: Josep Font i Via
Publicat: 2021
Dimensions: 13 x 21 cm
Enquadernació: rústica amb solapes
Pàgines: 176
Edició: 1a
Matèria: Narrativa
ISBN: 978-84-16445-55-4
Preu: 16 € (IVA incluido)
  © d'aquesta edició Edicions i Propostes Culturals Andana, sl

Els protagonistes de Contes no són herois, tampoc antiherois (res mes fàcil de construir que un antiheroi), més aviat són «homes sense atributs», persones perplexes, passivament actives, que sempre se'ns presenten en situacions quotidianes, que no es posen mai amb ningú i que, aparentment, només aspiren que se les deixi viure en pau. Però si hi ha alguna cosa que Josep Font sap fer bé és demostrar-nos fins a quin punt se li pot complicar la vida a un simple ciutadà, encara que sigui tan pacífic i tan poc amant de l'acció como ho són la majoria dels seus protagonistes.

Amb un llenguatge directe i col·loquial, sense floritures literàries i amb un afinat sentit de l'humor, Font ens atrapa des del primer moment en tots i cada un dels seus relats. El que sovint comença amb un to lleuger, com si d'una ocurrència divertida es tractés, a vegades quasi com un acudit, es va tensant i tensant fins a l'exasperació, i al final el protagonista —i amb ell el lector que, estupefacte, li ha seguit les passes— es troba enfrontat a profunds dilemes morals, o abocat a insondables abismes existencials: a la soledat, a la incomunicació..., o partícip d'una àcida crítica social, o perdut en lúcides distopies, invasions subtils l'única finalitat de les quals es aniquilar la llibertat de l'individu.

Els contes de Josep Font —inclús aquells que, amb un to més amable, acaben arrencant-nos un somriure— sempre profunditzen, sempre ens fan reflexionar i sempre desprenen una aroma subtil i inefable que només ell sap crear.

David Monteagudo

Josep Font va posar-se a treballar, de molt jove, al departament d'informàtica d'una empresa de l'Alt Penedès. Va ser allà on va tenir l'oportunitat de conèixer Joan Brossa i de poder col·laborar amb ell, entre altres persones, en la confecció de La sextina cibernètica (1981). Darrerament, durant l'Any Brossa, ha participat en diverses xerrades a Vilafranca del Penedès i a Barcelona per donar a conèixer de quina manera, durant els anys vuitanta del segle passat, es va arribar a concebre i crear un poema cibernètic.

No va tenir, en el seu moment, l'oportunitat de fer estudis superiors, i la seva trajectòria, fins fa poc, ha estat sempre la d'un autodidacte. Actualment està cursant estudis universitaris a la UOC. De sempre ha estat una persona molt compromesa amb la defensa de la llengua i la cultura catalanes i publica, amb relativa freqüència, a la premsa comarcal.

El vostre navegador ha de permetre l’execució de Javascript. Si sorgeix algun inconvenient, verifiqueu les condicions de seguretat del navegador.

Copyright © 2008-2022 Edicions i Propostes Culturals Andana
C/ La Parellada, 19, 2n, 2a - 08720 Vilafranca del Penedès - Barcelona
Tel. 93 890 62 79

Tots els drets reservats
| Avís legal |