Busca el llibre de la nostra editorial
Logo instagram
Descartes i Comte
en el pensament occità

Francesc Pujols

Títol: Descartes i Comte en el pensament occità
Autor: Francesc Pujols
Publicat: 2021
Dimensions: 13 x 21 cm
Enquadernació: rústica
Pàgines: 176
Edició: 1a
Matèria: Filosofia i pensament
ISBN: 978-84-16445-60-8
Preu: 16 € (IVA inclòs)
  © d'aquesta edició Edicions i Propostes Culturals Andana, sl

Francesc Pujols i Artur Bladé van coincidir a l'exili, a Montpeller, a partir de l'any 1939. La família Bladé compartia, amb altres refugiats, Villa Arroumic, una casa a la qual Pujols solia acudir per participar a les tertúlies que s'hi organitzaven. De fet, Pujols va arribar a viure uns quants mesos a Villa Arroumic i va poder compartir amb Artur Bladé llargues converses que, quan Pujols es va traslladar a un hotel, van continuar en diferents cafès de Montpeller.

De les notes preses per Artur Bladé en aquelles converses van sorgir els seus dos llibres sobre Pujols, així com nombrosos articles sobre el pensador i les seves idees. També va ser en aquelles trobades que Pujols va dictar a Bladé l'obra Descartes i Comte en el pensament occità: les sessions van començar el 7 d'octubre de 1941 i van acabar el 7 de gener de 1942; l'endemà Pujols tornava a Catalunya.

Segons Bladé, Pujols es va emportar l'original de l'obra i ell se'n va quedar una còpia...

Ara, 80 anys després de l'inici d'aquelles sessions, i després de moltes vicissituds, veu finalment la llum aquest text cabdal del pensament de l'encara poc reconegut filòsof de la Torre de les Hores.

El vostre navegador ha de permetre l’execució de Javascript. Si sorgeix algun inconvenient, verifiqueu les condicions de seguretat del navegador.

Copyright © 2008-2022 Edicions i Propostes Culturals Andana
C/ La Parellada, 19, 2n, 2a - 08720 Vilafranca del Penedès - Barcelona
Tel. 93 890 62 79

Tots els drets reservats
| Avís legal |