Busca el llibre de la nostra editorial
Logo instagram
Cent anys d'història
de La Cumprativa
de Llorenç del Penedès
(1918-2018)

Cooperació, solidaritat, cultura i lleure

Jordi Romeu Rovira

Títol: Cent anys d'història de La Cumprativa de Llorenç del Penedès (1918-2018)
Autor: Jordi Romeu Rovira
Publicat: 2018
Dimensions: 16,5 x 24cm
Enquadernació: Rústega amb solapes
Pàgines: 208
Edició: 1a
Matèria: Història, Associacionisme i cooperativisme
ISBN: 978-84-16445-26-4
Preu: 20 € (IVA incluido)
 

© D'aquesta edició, abril de 2018, Societat Cultural i Recreativa La Cumprativa
© Jordi Romeu Rovira
© De les imatges, Societat Cultural i Recreativa La Cumprativa

El llibre parla de la sociabilitat i de l'associacionisme en un poble del Baix Penedès. Més concretament, ens descriu la trajectòria de la Cooperativa de Llorenç del Penedès «La Cumprativa», amb motiu del seu centenari (1918-2008). I el títol del llibre ja ens emmarca perfectament el seu contingut: «cooperació, solidaritat, cultura i lleure», una amalgama característica de l'associacionisme català contemporani. El cas de Llorenç del Penedès, el que s'explica en aquest llibre, no és únic, es donà, en diverses formes, a altres pobles del Baix Penedès on el cooperativisme agrari tingué una gran força, tal i com estudià i ens mostra el malaguanyat historiador penedesenc Antoni Saumell.

Al llarg de les 180 pàgines d'aquest llibre, l'historiador Jordi Romeu va resseguint el batec del Sindicat Agrícola i Caixa Rural de Llorenç del Penedès des de la seva fundació el 1918 fins a l'actualitat com a Societat Cultural i Recreativa La Cumprativa, amb tots els seus alts i baixos. El llibre, que s'estructura en cinc grans apartats cronològics, és el resultat d'una tasca pacient de recerca documental i oral, dins i fora del municipi, que ha realitzat el seu autor, per compensar així la «desaparició» de la documentació anterior a 1939. I, després, ha intervingut la traça de l'historiador a l'hora de recompondre les peces del puzle i de construir un relat històric, en el qual els protagonistes són homes i dones de carn i ossos, veïns i veïnes de Llorenç del Penedès que amb el seu esforç han fet possible la constitució i la continuïtat de «La Cumprativa».

El vostre navegador ha de permetre l’execució de Javascript. Si sorgeix algun inconvenient, verifiqueu les condicions de seguretat del navegador.

Copyright © 2008-2022 Edicions i Propostes Culturals Andana
C/ La Parellada, 19, 2n, 2a - 08720 Vilafranca del Penedès - Barcelona
Tel. 93 890 62 79

Tots els drets reservats
| Avís legal |