Busca el llibre de la nostra editorial
Logo instagram
DE RE RVSTICA

Transcripció i textos
Maria Antònia Martí Escayol

Presentació
Thomas M. Capuano

Títol: DE RE RVSTICA
Autor: Transcripció i textos Maria Antònia Martí Escayol
Publicat: 2012
Dimensions: 21 x 29,5 cm
Enquadernació: Tapa dura
Pàgines: 224
Edició: 1a
Matèria: Història, agricultura biològica, lingüística
ISBN: 978-84-96995-73-4
Preu: 30 € (IVA inclòs)
  © Edicions i Propostes Culturals Andana, SL
© Maria Antònia Martí Escayol
© Thomas M. Capuano

Molts segles abans que es popularitzés un terme tan prometedor —i alhora tan amenaçant— com globalització, els éssers humans de bona voluntat ja compartien lliurement, traspassant fronteres ètniques, climàtiques i lingüístiques, les seves descobertes agronòmiques, per aconseguir que els camps produïssin més i millor, els arbres sobreeixissin de fruits, i la fam —enemiga perenne i constant de la humanitat fins al dia d’avui— fos mantinguda a ratlla.

El manuscrit Esp. 291 de la Bibliothèque Nationale de París, és una eina fonamental per a l’estudi dels textos agronòmics medievals catalans. Ens permet apreciar el nostre passat agrícola, aprofundir en el nostre ric llegat lexicogràfic i ens remet a la nostra herència tecnològica.

Tots aquells que cada dia ens sentim més distants dels espais mecanitzats de la producció agrícola moderna podrem trobar en aquesta edició valuoses lliçons d’arboricultura, viticultura i jardineria, entre d’altres. I així, a través de l’exemple d’èpoques preindustrials, potser obtindrem la confiança necessària per cultivar els «secrets» de l’agricultura a una escala més reduïda i sostenible. Per a això, trobem aquí reunit un equip docent amb una àmplia diversitat multicultural en el qual hi col·laboren, no només autoritats tradicionals com Ibn Wafid, Avenzoar, Aristòtil i els autors de la Geopònica grega, sinó també mestresses de casa, hortolans anònims i altres testimonis coetanis afeccionats a la ciència agrícola. I per posar en pràctica els seus ensenyaments no fan falta ni grans recol·lectadores ni pesticides: en tenim prou amb les mans,

El vostre navegador ha de permetre l’execució de Javascript. Si sorgeix algun inconvenient, verifiqueu les condicions de seguretat del navegador.

Copyright © 2008-2022 Edicions i Propostes Culturals Andana
C/ La Parellada, 19, 2n, 2a - 08720 Vilafranca del Penedès - Barcelona
Tel. 93 890 62 79

Tots els drets reservats
| Avís legal |