Busca el llibre de la nostra editorial
Logo instagram
Portada Mir Geribert, el príncep rebel

Ampliar portada

Compartir

On comprar el llibre?

Contactar amb:
Edicions i Propostes Culturals Andana
C/ La Parellada, 19, 2n, 2a
08720 Vilafranca del Penedès Barcelona
Tel. 93 890 62 79
info@andana.cat

Fotogrames
de Vilanies:
30 de triades...

Fonxo Blanc Canyelles

Títol: Fotogrames de Vilanies: 30 de triades...
Autor: Fonxo Blanc Canyelles
Publicat: 2014
Dimensions: 14 x 21,5 cm
Enquadernació: Rústega amb solapes
Pàgines: 82
Edició: 1a
Matèria: Literatura
ISBN: 978-84-96995-91-8
Preu: 13 € (IVA inclòs)
  © Edicions i Propostes Culturals Andana, SL
© Fonxo Blanc Canyelles

Fonxo Blanc Canyelles. Nascut a Altafulla el 1954.

Professor de Llengua i Literatura Catalana de l’IES Eugeni d’Ors de Vilafranca (1980-2014).

Col·laborador habitual del setmanari penedesenc El 3 de vuit i Estudis Altafullencs.

Erudit i estudiós de l’obra d’intentel·lectuals vilafranquins com ara Rodolf Llorens, Manuel Milà i Fontanals i Antoni Sabaté Mill. Gran coneixedor de l’obra d’Eugeni d’Ors, Ortega y Gasset i María Zambrano.

L’any 1984 va publicar Elogi i narració de la vida i obra de Manuel Milà i Fontanals (1918-1884). L’any 1999 va fer d’editor del llibre Mozaik multilingue minim fruit del projecte POFUE (Projekte d’Ortografia Fonetika Unika Europea).

«Aplego en publicació solitària una selecta del tou d’articles setmanals, que amb el nom de secció Fotogrames de Vilanies, m’entesto a fer sortir cada setmana a l’hebdomadari El 3 de vuit, de la capital històrica penedesenca. Una secció que començà regularment la tardor de fa divuit anys, signant amb l’heterònim que més he conservat: Kafka Kundera Kanhelles. En ortografia del POFUE, empescada ja fa 15 anys; escollint tres cognoms com a lemes orientadors de la funció dels articles: ja que vivim sota mentalitat d’autoinculpació, de procés (Kafka), com que difícilment tenim dues oportunitats (Kundera), però sort en tenim de defensar-nos, contraatacar, adonar-nos-en mitjançant la llengua materna (Kanhelles).»

«M’agradaria comptar com una branqueta en l’arbre de tons de Mn.Trens, Francesc Pujols, Rodolf Llorens; no tinc ni la formació filològica, ni l’elegància natural per assemblar-me al meu gran mestre Ton Sabaté Mill. Temps eren temps imitava Francisco Umbral, qui tantes hores m’ha acompanyat com a articulista, escriptor i llibertí volterià; compensat amb l’admiració per Mn.Ballarín, tan franciscà… Literatura és ambivalència…»

«El més probable és que d’aquesta edició els regals multipliquin les improbables vendes. Escric per ordenar-me, per desangoixar-me, per compartir —potser. No crec en l’anomenat públic; ni el l’èxit ni el fracàs, però sí en dos manaments: llegir i escriure és redemptor; cada llibre palpita.»

El vostre navegador ha de permetre l’execució de Javascript. Si sorgeix algun inconvenient, verifiqueu les condicions de seguretat del navegador.

Copyright © 2008-2022 Edicions i Propostes Culturals Andana
C/ La Parellada, 19, 2n, 2a - 08720 Vilafranca del Penedès - Barcelona
Tel. 93 890 62 79

Tots els drets reservats
| Avís legal |