Busca el llibre de la nostra editorial
Logo instagram
Carbonet
Biografia d'un ase

Josep Cañas

Títol: Carbonet - Biografia d'un ase
Autor: Josep Cañas
Publicat: 2014
Dimensions: 13 x 21 cm
Enquadernació: Tapa dura
Pàgines: 96
Edició: 1a
Matèria: Literatura/Infantil
ISBN: 978-84-96995-66-6
Preu: 16 € (IVA inclòs)
  © Edicions i Propostes Culturals Andana, SL
© Fundació Josep Cañas

Josep Cañas
(Banyeres del Penedès 1905 - 2001)

Josep Cañas i Cañas, des de petit, va tenir dues grans «passions»: escriure el que observava i fer figuretes de fang a dalt la Torre, l’antic castell que, situat a la plana del Penedès, li servia de lloc d’inspiració... i que, a més, tenia davant de casa.

Aquestes «passions» —o amors, com diria ell—, les va anar conreant al llarg de tota la seva vida i, tot i que el seu mestre, Joaquim Mir, el va influir perquè es decantés cap a la plàstica, ell mai no va deixar d’escriure. Resten encara als calaixos nombrosos pensaments, memòries, novel·les, obres de teatre, poemes i contes que esperem que, algun dia com avui, podreu llegir i així gaudir del missatge que el seu autor ens va voler transmetre.

«Hi ha molta literatura dedicada a cavalls i no diré a gossos. En canvi, la inspirada en rucs és més escassa, tot i que alguns exemplars han passat a la història, com l’ase de Buridan, l’indecís Platero del poeta Juan Ramon Jiménez, i també l’ase pintor, el parisenc Boronali, creador d’un de tants «ismes», el qual va fer forrolla en els medis artístics de la capital de França.

El nostre biografiat ase no estava vinculat a grans fets que haguessin estat altament significatius com la bíblica somera de Balaam, el profeta, però el fet d’haver conegut el cas de Carbonet, anomenat així, ha fet que li seguís la petjada fins on m’ha estat possible. Aclarim que el nom de Carbonet li venia perquè, de petit, era més negre que mil nits sense lluna.»

El vostre navegador ha de permetre l’execució de Javascript. Si sorgeix algun inconvenient, verifiqueu les condicions de seguretat del navegador.

Copyright © 2008-2022 Edicions i Propostes Culturals Andana
C/ La Parellada, 19, 2n, 2a - 08720 Vilafranca del Penedès - Barcelona
Tel. 93 890 62 79

Tots els drets reservats
| Avís legal |