Busca el llibre de la nostra editorial
Logo instagram
Robert Capa

Tragèdia republicana al final de la Guerra Civil Espanyola

Llibre Esgotat
Títol: Robert Capa.
Tragèdia republicana al final de la Guerra Civil Espanyola
Coordinador: Carles Querol
Publicat: 2006
Dimensions: 24 x 16,8 cm
Enquadernació: Rústega
Pàgines: 136
Edició: 1a
Matèria: Història
ISBN: 978-630-2006
Preu: 20 € (IVA inclòs)

Coincidint amb la commemoració del setantè aniversari de la Guerra Civil Espanyola —i dins el marc de la recuperació de la memòria històrica de la Segona República, de la terrible confrontació armada que entre 1936 i 1939 va patir el nostre país, de la postguerra i de la dictadura franquista— ha sorgit el llibre Robert Capa. Tragèdia republicana al final de la Guerra Civil Espanyola. El reportatge fotogràfic del 75 de gener de 1939, basat en el reportatge que el fotògraf hongarès Robert Capa va realitzar en aquesta data a les comarques catalanes del Tarragonès, el Baix Penedès, l'Alt Penedès i el Garraf.

Durant la Guerra Civil Espanyola, els millors reporters de l'època, locals i estrangers —molts dels quals aleshores eren encara uns desconeguts— van viatjar als diferents fronts amb les seves càmeres per documentar gràficament aquell enfrontament armat. Entre els autòctons van destacar Agustí Centelles, Lluís Torrents, Josep Maria Sagarra, Carlos Pérez de Rozas, Pere Català Pic, Alexandre Merletti, Antoni Campana i Josep Brangulí. La llista dels fotògrafs internacionals a la guerra d'Espanya inclou, entre d'altres, els noms de Georg Reisner, David Seymour, Gerda Taro i Robert Capa, els quals van prendre partit pel bàndol republicà, i Albert-Louis Deschamps i Víctor Horn, que van cobrir la informació gràfica del bàndol nacional. De tots ells se n'han pogut recuperar moltes fotografies que actualment ens permeten tenir una panoràmica completa del conflicte i ens ajuden a entendre millor els tràgics esdeveniments del període de guerra.

El vostre navegador ha de permetre l’execució de Javascript. Si sorgeix algun inconvenient, verifiqueu les condicions de seguretat del navegador.

Copyright © 2008-2022 Edicions i Propostes Culturals Andana
C/ La Parellada, 19, 2n, 2a - 08720 Vilafranca del Penedès - Barcelona
Tel. 93 890 62 79

Tots els drets reservats
| Avís legal |