Busca el llibre de la nostra editorial
Logo instagram
L'hoquei patins
a Vilafranca del Penedès

80 anys d'història (1942-2022)
De l'Estadio Hockey Club al Club Patí Vilafranca

Miquel del Cerro

Títol: L'hoquei patins a Vilafranca del Penedès
Autor: Miquel del Cerro
Publicat: 2022
Dimensions: 17 x 24 cm
Enquadernació: Rústica amb solapes
Pàgines: 288
Edició: 1a
Matèria: Esport, Historia de l'hoquei patins
ISBN: 978-84-16445-71-4
Preu: 25 € (IVA inclòs)
  © Edicions i Propostes Culturals Andana, SL
© Miquel del Cerro Saez

La primavera de 1942, un diumenge, una colla de joves vilafranquins va a passar el dia a Barcelona per veure un partit de futbol. La casualitat fa que descobreixin un esport totalment desconegut per a ells: l'hoquei patins. I, sense ser-ne plenament conscients, aquell dia planten una llavor que no ha parat de créixer fins avui. Aquells joves, els pioners de l'arribada de l'hoquei patins a Vilafranca —Soler, Mañé, Amorós, Balañà, Hill, Rius, Carbonell, Bricollé, Masana, Padilla i Murgades—, es posen els patins i funden el primer equip d'hoquei de la comarca i un dels més antics del país.

Les circumstàncies, de vegades inversemblants, fan que aquell primitiu equip, l'Estadio Hockey Club, passi de seguida a denominar-se Hockey sobre Ruedas de Educación y Descanso, que més tard es convertiria en la Sección Deportiva Casal fins a la refundació del club l'any 1970, en què l'equip pren definitivament el nom de Club Patí Vilafranca.

És també dins d'aquest període que transcorre la història de l'altre equip de la vila, el Club Patí Sant Ramon, una incansable i exemplar escola d'hoquei, del qual hem recollit els moments més importants.

Però més enllà de tot això, hem volgut anar fins a l'antic Egipte per trobar els ancestres d'aquest esport que es va escampar pels diferents continents i que va evolucionar en terres molt allunyades les unes de les altres fins a arribar als nostres dies. És per això que els capítols inicials d'aquest llibre els hem dedicat a l'evolució d'aquest apassionant esport al món, a Europa, a l'Estat espanyol i a Catalunya.

Miquel del Cerro i Sàez va néixer a la Vila de Gràcia el juny del 1954. L'any 1981 va arribar al Penedès i el 1993 es va instal·lar a Vilafranca, on resideix actualment. És llicenciat en Pedagogia per la UB i diplomat en Professorat d'Ensenyament Primari. Tota la seva vida l'ha dedicat a la docència, ha estat mestre d'educació primària i d'ensenyament secundari. Està casat i té tres fills. Ha estat geganter, aficionat i col·laborador dels Castellers de Vilafranca, viatger, fotògraf aficionat i entusiasta de l'esport, tot i que mai ha practicat l'hoquei patins.

El vostre navegador ha de permetre l’execució de Javascript. Si sorgeix algun inconvenient, verifiqueu les condicions de seguretat del navegador.

Copyright © 2008-2022 Edicions i Propostes Culturals Andana
C/ La Parellada, 19, 2n, 2a - 08720 Vilafranca del Penedès - Barcelona
Tel. 93 890 62 79

Tots els drets reservats
| Avís legal |