Busca el llibre de la nostra editorial
Logo instagram
Raïms

Les principals varietats catalanes: història, cultiu i vins

Josep M. Puiggròs, Xavier Fornos i Jordina Escala (coordinadors)

Agustí Villarroya, Montserrat Nadal, Josep M. Puiggròs, Lluís Giralt,
Joan Rovira i Carme Domingo

Títol: Raïms. Les principals varietats catalanes: història, cultiu i vins
Autors: Josep M. Puiggròs, Xavier Fornos i Jordina Escala (coordinadors)
Agustí Villarroya, Montserrat Nadal, Josep M. Puiggròs, Lluís Giralt, Joan Rovira i Carme Doming
Publicat: 2018
Dimensions: 15 x 24 cm
Enquadernació: Rústica amb solapes
Pàgines: 180
Edició: 1a
Matèria: Viticultura i enologia . Manual il·lustrat
ISBN: 978-84-16445-31-8
Preu: 20 € (IVA inclòs)
  © Edicions i Propostes Culturals Andana, SL
© Dels textos els autors respectius
© De les imatges els autors o drethavents respectius

Raïms és un treball col·lectiu fet per sis especialistes procedents de diferents àmbits relacionats amb la vinya i el vi. De la suma dels seus coneixements n'ha resultat aquest manual, que tracta d'una manera molt completa un dels cultius més representatius de la Mediterrània, de la qual formem part. Existeixen altres publicacions que tracten l'ampelografia, la viticultura o l'enologia des d'un punt de vista tècnic. No és, però, gaire freqüent que, com en aquest cas, s'hi incorporin també elements d'història i cultura.

Les dotze varietats que inclou aquest manual són les autòctones, aquelles que tradicionalment s'han cultivat a Catalunya, encara que totes, per diverses raons històriques, són presents en altres territoris.

Esperem que aquest llibre sigui útil a pagesos, elaboradors, tècnics del sector vitivinícola i, sobretot, a tots aquells amants del vi i consumidors que vulguin saber alguna cosa més dels raïms i vins del nostre país.

Agustí Villarroya Serafini
Enginyer tècnic agrícola especialitzat en viticultura per l'Escola d'Agricultura de Barcelona. Responsable d'assessorament vitícola del DARP (Generalitat de Catalunya) en el període 1982-2012. Professor associat de viticultura de la Facultat d'Enologia de la URV de Tarragona en el període 1990-2012. Vocal tècnic de les DO Empordà i Terra Alta, i col·laborador habitual de VINSEUM i la ICEA en temàtiques de divulgació i tecnologia vitícola i enoturisme.

Montserrat Nadal Roquet-Jalmar
Professora de viticultura a la Facultat d'Enologia de la URV de Tarragona. Cap del grup d'investigació en vitivinicultura de la URV. Coordinadora del curs Sommelier Professional de la FURV i delegada per Tarragona de la Secció de Viticultura i Enologia de la ICEA. Presidenta del panell de tast del concurs de vins de la DO Tarragona.

Josep M. Puiggròs i Jové
Enginyer tècnic agrícola per la UPC i llicenciat en història i antropologia social per la UB. Coordinador de la secció de Viticultura i Enologia de la ICEA (IEC) i membre fundador d'aquesta entitat. Coordinador del GREVA, vocal de CepVi i exdirector del departament tècnic i de desenvolupament per Espanya d'una empresa de productes agroquímics.

Lluís Giralt Vidal
Enginyer tècnic agrícola i llicenciat en enologia. Ha treballat com a tècnic en una empresa de distribució de productes fitosanitaris al Penedès, com a tècnic d'ADV a COVIDES, com a tècnic del Servei de Sanitat Vegetal a l'estació d'avisos antimíldiu de Vilafranca del Penedès, i actualment és tècnic investigador de la secció de viticultura i producció experimental de l'INCAVI.

Joan Maria Rovira Grau
Enginyer tècnic agrícola en indústries agroalimentàries per la UPC i llicenciat en enologia per la URV. Del 1993 al 2000 va treballar com a tècnic comercial en una empresa de productes enològics. Des del 2000 és responsable tècnic col·laborador en diversos projectes enològics. Tastador als panells de tast de les DO Penedès i Cava, i membre del panell oficial de tast de vins Catalunya.

Carme Domingo Gustems
Graduada en enologia, enginyera tècnica agrícola especialitzada en indústries agràries i alimentàries i llicenciada en ciència i tecnologia dels aliments. Responsable d'assessorament i desenvolupament vitícola a l'INCAVI, on porta a terme tasques d'investigació. Membre de diversos comitès del DARP i de grups d'experts nacionals del MAPAMA. Del 1990 al 2000 treballava com a tècnica vitícola i enòloga.

El vostre navegador ha de permetre l’execució de Javascript. Si sorgeix algun inconvenient, verifiqueu les condicions de seguretat del navegador.

Copyright © 2008-2022 Edicions i Propostes Culturals Andana
C/ La Parellada, 19, 2n, 2a - 08720 Vilafranca del Penedès - Barcelona
Tel. 93 890 62 79

Tots els drets reservats
| Avís legal |