Busca el llibre de la nostra editorial
Logo instagram
L'església romànica de Sant Martí Sarroca

Pedro Cuesta Escudero

Títol: L'església romànica de Sant Martí Sarroca
Autors: Pedro Cuesta Escudero
Publicat: 2011
Dimensions: 14,5 x 23,5 cm
Enquadernació: Rústega
Pàgines: 288
Edició: 1a
Matèria: Rutes i itineraris
ISBN: 978-84-96995-49-9
Preu: 20 € (IVA inclòs)
  © Textos Els seus respectius autors
© Imatges els seus respectius autors o drethavents

Josep Puig i Cadafalch considerava l’absis de l’església de Santa Maria de Sant Martí Sarroca (Alt Penedès) el més bonic de Catalunya. I això és dir molt si tenim en compte l’indiscutible mestratge d’aquest arquitecte apassionat de l’art romànic i el fet que Catalunya tingui un dels patrimonis romànics més rics i singulars d’Europa. La recuperació d’aquesta monografia, publicada per primer cop el 1976, permetrà a especialistes, estudiosos i aficionats conèixer un dels edificis més genuïns del romànic català. L’estudi de Pedro Cuesta, revisat i posat al dia, destaca per l’exhaustivitat a l’hora d’analitzar, un per un, els elements constitutius de l’edifici, assenyalar-ne els trets característics i establir comparacions estilístiques amb altres esglésies romàniques. El llibre inclou una àmplia introducció sobre la singular ubicació de l’església martinenca i el complex context històric en què van tenir lloc les quatre fases de construcció de l’edifici, iniciat a mitjan segle XI i finalitzat el 1204 amb la seva consagració per part del bisbe de Vic, Guillem de Tavertet.

Pedro Cuesta Escudero va néixer a Albacete, va estudiar magisteri a Madrid i filosofia i lletres (secció d’història moderna i contemporània) a la Universitat de Barcelona, on es va doctorar amb un treball que analitza la pugna entre l’Església i l’Estat pel control de l’educació, així com les posicions sobre educació i modernització del país dels diferents grups polítics i ideològics a l’Espanya de finals del segle xix i principis del xx. És autor dels llibres: La escuela en la reestructuración de la sociedad española (1900-1923), basat en la seva tesi doctoral, El trasllat de la Universitat de Cervera a Barcelona, treball que en el seu moment va omplir un buit historiogràfic, i L’església romànica de Sant Martí Sarroca editat per primer cop per Artestudi l’any 1976. Així mateix ha publicat «Tres intentos fallidos para sustituir la Ley Moyano», article que recull la seva participació al Congrés Internacional d’Història del Pensament Educatiu que es va celebrar a Lovaina, i «Fèlix Martí Alpera (1875-1946). La seva contribució a l’escola pública», text inclòs en el llibre homenatge a aquest pedagog valencià. Pedro Cuesta col·labora a diverses revistes especialitzades en art romànic i en pedagogia, ha escrit dues obres de teatre i té dues novel·les inèdites.

Pàgines 63 a 72

El vostre navegador ha de permetre l’execució de Javascript. Si sorgeix algun inconvenient, verifiqueu les condicions de seguretat del navegador.

Copyright © 2008-2022 Edicions i Propostes Culturals Andana
C/ La Parellada, 19, 2n, 2a - 08720 Vilafranca del Penedès - Barcelona
Tel. 93 890 62 79

Tots els drets reservats
| Avís legal |