Busca el llibre de la nostra editorial
Logo instagram

NUNES

Més enllà del temps

Coordinador: Joan M. Minguet Batllori

Títol: Nunes. Més enllà del temps
Coordinador: Joan M. Minguet Batllori
Publicat: 2016
Dimensions: 17 x 24 cm
Enquadernació: Rustica amb solapes
Pàgines: 186
Edició: 1a
Matèria:  
ISBN: 978-84-16445-14-1
Preu: 18 € (IVA inclòs)
  Coedició amb ARTS SANTA MÒNICA
© Edicions i Propostes Culturals Andana, SL

Nunes, més enllà del temps vol rescatar un creador radical, José Maria Nunes, un cineasta i pensador anarquista. Conegut membre de l’Escola de Barcelona, amb pel·lícules mítiques com Noche de vino tinto i Biotaxia, el seu cinema sempre va anar contra la comoditat de l’espectador i el sistema. L’any 1968 amb un film revolucionari, Sexperiencias, va posar en qüestió les veritats oficials del moment que donava l’esquena a la dramàtica realitat que es vivia als carrers de tot el món.

Com a pensador, va manifestar-se sempre a favor de la rebel·lió: l’any 1983, en un reportatge sobre l’anarquisme espanyol fet per a la televisió alemanya, deia que l’única solució pel poble espanyol era la indignació, molts anys abans que esclatés el moviment del 15-M.

Un elenc escollit d’il·lustres intel·lectuals i activistes aporta al llibre, des del present, una lectura reivindicativa de Nunes i de l’anarquisme. Enrique Vila-Matas, Manuel Delgado, Pepe Ribas, Valentín Roma, Xavier Montanyà, David Caño, Imma Merino, Isaki Lacuesta, Ainize Gonzàlez; Julio Lamaña, Esteve Riambau, Jorge Nunes, Steven Marsh, Brice Castanon, Alejandro Montiel i Oriol Díez hi diuen la seva en un llibre coordinat per Joan M. Minguet.

Joan M. Minguet Batllori, coordinador d'aquest llibre i comissari de l'exposició Nunes, més enllà del temps, que s'ha vist a Arts Santa Mònica entre els mesos de juliol i octubre del 2016 i, que properament viatjarà a Lisboa, és conegut com a activista i investigador. L’any 2015, el seu llibre Contra la cooltura. Art i política a Catalunya va provocar debats intensos sobre les polítiques culturals dels darrers temps; els seus articles a Vilaweb i el seu blog també mostren una actitud inconformista.

És professor del departament d’art de la UAB, comissari d’exposicions i especialista en l’estudi de l’obra de Joan Miró.

El vostre navegador ha de permetre l’execució de Javascript. Si sorgeix algun inconvenient, verifiqueu les condicions de seguretat del navegador.

Copyright © 2008-2022 Edicions i Propostes Culturals Andana
C/ La Parellada, 19, 2n, 2a - 08720 Vilafranca del Penedès - Barcelona
Tel. 93 890 62 79

Tots els drets reservats
| Avís legal |