Busca el llibre de la nostra editorial
Logo instagram
Dotze molins

Els molins paperers de Torrelavit

Joan Anton Feixas

Títol: Dotze molins. Els molins paperers de Torrelavit
Autors: Joan Anton Feixas
Publicat: 2018
Dimensions: 13,5 x 23,5 cm
Enquadernació: Rústega amb solapes
Pàgines: 104
Edició: 1a
Matèria: Ciencia i tècnica. Història i etnografia
ISBN: 978-84-16445-34-9
Preu: 16 € (IVA inclòs)
  © Edicions i Propostes Culturals Andana, SL
© Joan Anton Feixas

Hi va haver un temps, als segles XVIII, XIX i XX, que els molins paperers van formar part de la vida quotidiana de molts veïns de Torrelavit. Uns hi van treballar directament o indirecta, altres en van rebre el producte... Per a nosaltres, la quitxalla, els molins van formar part de les hores d'esbarjo: ens vam passar moltes hores al riu, i al riu hi havia els molins.

Antigament havien estat molins fariners, alguns d'oli, també de vi... però cap a finals del segle XVIII, tots van tombar cap al paper.

Actualment, i com a complement a l'espai «Camí del riu» que es pot visitar al Casal de Torrelavit, s'ha construït un camí exclusiu per al pas de persones que transcorre paral·lel a la llera del riu i que porta a cada un dels dotze molins protagonistes d'aquest llibre.

Joan Anton Feixas Colomer va néixer a Torrelavit, Alt Penedès, l'any 1945. Va cursar estudis a la Universitat Laboral de Tarragona, a l'Escola Industrial de Barcelona, al Centre de Formació de SEAT i a l'IESE (Universitat de Navarra), on es va diplomar en Direcció d'Empreses. Ha viscut a Torrelavit amb continuïtat des de l'any 1972, encara que durant alguns breus períodes de temps, per mor del seu treball en el món de l'automoció, ha sojornat en altres ciutats, països i continents.

El vostre navegador ha de permetre l’execució de Javascript. Si sorgeix algun inconvenient, verifiqueu les condicions de seguretat del navegador.

Copyright © 2008-2022 Edicions i Propostes Culturals Andana
C/ La Parellada, 19, 2n, 2a - 08720 Vilafranca del Penedès - Barcelona
Tel. 93 890 62 79

Tots els drets reservats
| Avís legal |